Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Institutionen för astronomi och teoretisk fysik erbjuder tillsammans med fysiska institutionen utbildningar på kandidatnivå och masternivå samt forskarutbildning i ämnena astronomi och astrofysik respektive teoretisk fysik.

Kandidatprogrammen sträcker sig över tre år (180 hp) och resulterar i en kandidatexamen i huvudämnet fysik. En masterexamen kräver ytterligare två års astronomi- eller fysikstudier, inklusive ett examensarbete på 30 eller 60 hp, inom ett av våra internationella masterprogram.

Forskarutbildningen vid Institutionen för astronomi och teoretisk fysik bedrivs inom forskningsämnena astronomi, teoretisk partikelfysik samt beräkningsbiologi och biologisk fysik. Forskarutbildningen omfattar normalt fyra års studier och forskning. Till detta kommer oftast en mindre mängd undervisning.